https://www.magyarkurir.hu/hirek/imainkkal-es-peldankkal-erositsuk-bizalmat-istenben-es-egymasban-az-mkpk-kozlemenye
A nyilvános (római katolikus) liturgia – szentmise és minden közösségi alkalom - 2020. március 22., nagyböjt 4. vasárnapjától a templomokban szünetel  – beleértve a szombati előesti szentmisét is.

A hátralevő hétköznapokon lesz szentmise, de kérjük, hogy ne látogassák. A nyilvános liturgia szüneteltetése idején is lesz templomainkban szentmise. A híveket bátorítjuk, hogy otthonról kapcsolódjanak be a szent cselekménybe, ezzel is kifejezve, hogy minden szentmisében az egész Egyház egyesül Krisztus áldozatával.

A felvett miseszándékokat teljesítjük (nép nélkül), vagy át lehet helyeztetni későbbi időpontra.

Spányi Antal megyéspüspök úr felmentést ad az egyházmegye területén lakó hívőknek a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.
A temetések rövidített formában meg lesznek tartva, de kérjük, hogy csak a legszűkebb család vegyen részt rajta. A templomi urnatemetőben urnahellyel rendelkezőknek felajánljuk, hogy az elhunyt hamvait a megváltott urnahelyen őrizzük addig, amíg a zavartalan temetésre nem lesz mód.
Plébániánkon a személyes ügyfélfogadás szünetel, kérjük, hogy telefonon érdeklődjenek:

tel.: irodavezető: 30/4599930;
plébános: 30/3356417;
káplán: 30/6776550,
vagy e-mailban: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az urnatemető csak mágneskártyával látogatható, azokban az időpontokban is, amikor a parkolók felől lenne nyitva. Mágneskártya váltásának módjáról érdeklődjön a fenti telefonszámon.
A járvány időszaka rámutat törékenységünkre és arra, hogy a saját és mások életére vigyáznunk kell. Imáinkkal és példánkkal erősítsük a bizalmat Istenben és egymásban. Gyakoroljuk a nagylelkűség erényét, és ebben a helyzetben különösen is figyeljünk egymásra, főleg beteg és idős embertársainkra.